Dziki Królik

Dziki Królik powstał z miłości do natury i pełnego smaku wartościowego jedzenia. Naszą filozofią jest tworzenie odpowiednio zbilansowanych potraw z maksymalną ilością składników odżywczych. Skrupulatnie komponowane receptury opierają się na świeżych naturalnych produktach regionalnych pochodzących głównie z lokalnych gospodarstw.  Wierzymy, że kluczem nadchodzącej rewolucji kulinarnej jest SMAK. Dlatego wytwarzamy własne produkty jak sery, sosy i mięsa, które dzięki stosowanym autorskim technologiom zachowują odpowiednią soczystość, teksturę, a przede wszystkim właśnie doskonały smak. 

Inny wymiar kuchni roślinnej

To hasło przyświeca nam od początku istnienia Królika i wiąże się z naszymi założeniami:

Koncentrujemy się na produktach SUPERFOODS z wysoką zawartością najlepszych składników odżywczych takich jak prozdrowotne grzyby, rośliny morskie, białko roślin strączkowych, świeże warzywa, zioła, ekologiczne kiełki, buliony i fermentacje.
 Stosujemy wyselekcjonowane, wysokiej jakości produkty i współpracujemy z lokalnymi rolnikami, hodowcami i producentami żywności zgodnie z formułą FARM TO TABLE.
 Stawiamy na różnorodność składników i zrównoważony BILANS. Każde danie to pełnowartościowe odpowiednio dobrane produkty zapewniające właściwą podaż witamin, białka, żelaza, wapnia i magnezu.
Poza faktem, że cała filozofia Królika oparta jest na ZRÓWNOWAŻONYM ROZWOJU i dbaniu o planetę, dodatkowo świadomie działamy w zakresie minimalizowania ilości zewnętrznych opakowań, a sami używamy jednorazowych opakowań ekologicznych. Dbając o zasady zrównoważonej produkcji wytwarzamy większość surowców i półproduktów do naszych dań. Nasz program gospodarowania odpadami zakłada ich minimalizację, a niewielką ilość odpadów organicznych kompostujemy.

Dziki Królik

Plant - Based Restaurant